Αυτοκίνητο


Το γνωρίζουμε όλοι μας!

Η ασφάλιση του οχήματος είναι υποχρεωτική. Γνωρίζουμε σωστά όμως τι συμβαίνει;


Τι είναι η ασφάλιση του οχήματος;

 

Η ασφάλιση των οχημάτων ουσιαστικά διακρίνεται στην υποχρεωτική από το νόμο και στην προαιρετική. Η υποχρεωτική από το νόμο αφορά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όλοι μας όταν οδηγούμε ένα όχημα έχουμε ευθύνη έναντι σε οποιονδήποτε τρίτο προκαλέσουμε ζημιά και άρα θα πρέπει να τον αποζημιώσουμε. Η ασφάλιση λοιπόν, είναι αυτή που θα καλύψει το ποσό της αποζημίωσης ακόμη και σε περίπτωση που ο οδηγός που ευθύνεται φύγει από τη ζωή και άρα το ποσό αυτό δεν θα μετακυλήσει στην οικογένειά του.

Η προαιρετική ασφάλιση αφορά επιπλέον καλύψεις που διασφαλίζουν την κάλυψη του ίδιου του οδηγού και του οχήματός του. Τέτοιες καλύψεις είναι η θραύση κρυστάλλων, η ασφάλιση πυρός, κλοπής, η μικτή, το προσωπικό ατύχημα οδηγού, κ.α.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σωστά ασφαλισμένοι και να γνωρίζουμε τις καλύψεις που έχουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας, καθώς και πως θα ενεργήσουμε σε μια έκτακτη περίπτωση ενός τροχαίου. Σε κάθε ασφάλιση υπάρχει 24ωρη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου, γνωστή ως «φροντίδα ατυχήματος», όπου συνεργάτης της ασφαλιστικής εταιρίας φτάνει στον τόπο του ατυχήματος και βοηθά τον ασφαλισμένο.

Συχνά μας γεννιούνται ερωτήματα γύρω από την ασφάλιση του αυτοκινήτου, ακολουθούν λοιπόν οι απαντήσεις:


Γιατί χρειάζομαι ασφαλιστικό σύμβουλο για ένα ασφαλιστήριο αυτοκινήτου;

Γιατί ο σύμβουλος θα μου εξηγήσει τις καλύψεις, ώστε να έχω αυτές που χρειάζομαι και γιατί είναι ο άνθρωπος που θα με καθοδηγήσει και θα με βοηθήσει όταν παραστεί ανάγκη σε περίπτωση τροχαίου.

Τι κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;

Θα πρέπει να καλέσω την τροχαία και την "φροντίδα ατυχήματος" της ασφαλιστικής μου εταιρίας (πρέπει να έχω σε εμφανές σημείο το τηλέφωνο επικοινωνίας), ώστε να με καθοδηγήσουν σωστά, αλλά και να διασφαλίσω πως φεύγω από τον τόπο του ατυχήματος εγώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι ασφαλείς.

Τι σημαίνει «νέος οδηγός» για την ασφαλιστική εταιρία;

Νέος οδηγός είναι:

  • ο οδηγός που έχει δίπλωμα για λιγότερο από ένα χρόνο και
  • ο οδηγός που είναι κάτω των 23 ετών
Δεν αποφεύγω να δηλώσω τους νέους οδηγούς που οδηγούν το όχημά μου. Μπορεί να έχω επιπλέον κόστος λόγω επασφάλιστρου, αλλά εξασφαλίζω την κάλυψη της ασφαλιστικής μου εταιρίας.

Μπορώ να δηλώσω μεγαλύτερη αξία οχήματος από αυτή που ισχύει;

Δεν δηλώνω ποτέ μεγαλύτερη αξία του οχήματος γιατί το μόνο που καταφέρνω είναι να πληρώνω περισσότερα χρήματα. Η ασφαλιστική εταιρία θα με αποζημιώσει βάσει της πραγματικής αξίας του οχήματός μου.


Λόγοι για τους οποίους κάνουμε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Είναι υποχρεωτικό

Βάσει του Νόμου 489/76 με τις αναθεωρήσεις του, κανένα όχημα δεν μπορεί να κυκλοφορεί ανασφάλιστο.

Αποφυγή αποζημιώσεων

Για να μπορεί να αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρία και όχι εσείς την υλική ή σωματική βλάβη, που μπορεί να προκαλέσετε από λάθος ή αμέλεια.

Αίσθημα ασφάλειας

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι κατά την κάλυψη του αυτοκινήτου σας η Ασφαλιστική εταιρία θα είναι δίπλα σας και θα σας παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης και αποζημίωσης, ενώ ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην άμεση ενεργοποίηση του συστήματος και την προσωποποιημένη ενημέρωση και επικοινωνία.

Προστασία εργαλείου

Το αυτοκίνητο είναι εργαλείο, συνεπώς οι πέραν των υποχρεωτικών καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων, κλοπή, πυρός, φυσικών φαινομένων διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εργασία σας.

Εξασφάλιση επένδυσης

Σε περίπτωση σύγκρουσης με δικής σας υπαιτιότητα η μεικτή ασφάλιση προσφέρει με το μικρότερο δυνατό κόστος την επαναφορά του οχήματος στην πρότερη κατάστασή του.


Εχετε ερωτησεις για τα προγραμματα αυτοκινητου;

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Οι ερωτήσεις σας


Ολα τα Ασφαλιστικα Προγραμματα


To βρισκεις χρησιμο; Μοιρασου το!


Γνωρίστε τις επιλογές σας!

Η γνώση είναι δύναμη και για να μάθει κάποιος τι καλύτερο μπορεί να κάνει γι’ αυτόν και το αυτοκίνητό του, θα πρέπει να ρωτήσει. Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε τις επιλογές σας.

 

Ρωτήστε μας σήμερα!